Gyógytorna, gyógytornáztatás Budapesten

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.

Az akupunktúrás kezelésre jelentkezők jelentős része valamilyen mozgásszervi  fájdalom, betegség, vagy sérülés következtében létrejött panaszok  miatt szenved. Ilyenkor a kezelés bizonyos fázisában, a gyógyítás szerves részét képezi a megfelelő módon végzett gyógytornáztatás, valamint masszázs kezelések. 

30 és 50 év között jelentkeznek általában az első panaszok, melynek okai lehetnek a túlnyújtott hátizmok és a gerincízületi szalagok, melyek nem megfelelő emeléstől, túlterheléstől alakulhatnak ki. Sajnos modern társadalmunk mozgásszegény életmódja is a rossz tartáshoz vezet, mely megbontja a gerinc természetes egyensúlyát. Ilyenkor a szervezet, automatikusan próbálja rögzíteni az elmozdult csigolyákat, a gerinc mellett futó izomkötegek segítségével, ekkor a gerinc két oldalán futó izom görcsbe feszül. Erre a görcsös fájdalomra megoldás lehet különböző gyógyszerfélék alkalmazása, de hatásuk viszonylag rövid ideig tart, mivel a gyógyszeres kezeléssel nem a kiváltó ok lett megszüntetve. Csak a tünetek mérséklődése után ajánlott a mozgásterápia. Gyógytorna segítségével huzamosabb ideig tarthat a panaszmentes állapot.

A nyaki fájdalom, mely kevésbé betegség, annál inkább tünet, szintén megelőzhető a rendszeres gyógytornával. Okozhatja rossz testtartás, gerincsérv, porckorong kopás. Leggyakoribb okai között szerepel a hozamosabb ideig tartó számítógép előtt ülés, vagy a rossz testtartás, de akár a magas párnán alvás is. A nyakizmok tartósan megfeszített állapotba kerülnek, melynek következménye a nyakfájás, nyakmerevség. Porckorongkopás is előfordulhat a nyaki gerincben, ami önmagában nem veszélyes, de tartós fennállása esetén már súlyos következményei lehetnek. Megelőzésére kíváló mód a rendszeres mozgás, illetve a gyógytorna.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/10879/gyogytorna-es-mozgasszervi-betegsegek

Szakképzett gyógytornász segítségével az adott betegségnek megfelelő gyakorlatokat megtanítjuk, illetve alkalmazzuk.

Szükség esetén manuálterápiás beavatkozást, vagy nyújtó technikán alapuló kezelési eljárásokat alkalmazunk.

Kezelések árlista:

Gyógytorna:                                                       7000 Ft/ 50 perc

Gyógymasszázs:                                               8000 Ft/ 50 perc

Komplex rehabilitációs kezelés:               9000 Ft / 50 perc

Gyógytorna Budapesten

Gyógytorna

— Gyógytorna —