Szolgáltatások

Mi az akupunktúra és hogyan működik?

Az akupunktúra egy tűszúrásos technikán alapuló hagyományos kínai gyógymód, melynek éppúgy határozott javallatai vannak, akárcsak a többi orvosi kezelésnek. A kezelés során igen vékony fémtűket szúrunk a test meghatározott pontjain a bőrbe. E szúrás többnyire nem fájdalmas, bár fájdalom küszöbünk különböző, ezért érzékenyebb egyének pici fájdalmat érezhetnek a beszúrás pillanatában.

Az akupunktúrás pontok szerte a testen helyezkednek el, az úgynevezett meridiánok mentén. E meridiánok összessége egy sajátos energetikai rendszer, melynek feladata, hogy összehangolja szervezetünk működését önmagán belül, vagyis egészségi állapotunkat felügyelje, valamint harmóniát teremtsen szervezetünk és a külvilág között. Különböző szerveink működése a meridiánokra vetítődik ki, illetve azokon keresztül valósul meg.

A meridián nem ér, vagy idegi struktúra, hanem egy olyan valami, ami a különböző típusú energiák áramlását tereli mederbe és közvetíti a különböző szervek között, leginkább mágneses erővonalakhoz lehetne hasonlítani őket.

A tű beszúrásakor egy sajátos un. Csí-érzés jön létre, mely a meridián mentén akár végig is sugározhat. Ez egy furcsa, bizsergő, zsibbadás jellegű érzés, nem kellemetlen, jelzi, hogy a szúrás megfelelő volt.

A tűket 10-30 percig hagyom bent, ez idő alatt a beteg pihen. Szükség esetén moxát, vagy köpölyözést alkalmazok az akupunktúrás pontokon.

A kezelésnek nincsenek mellékhatásai!

 

A kezelés eszközei és módjai:

 

tűszúrásos kezelés

  • igen vékony, egyszer használatos akupunktúrás tűk
  • tartós fültűk

 Utóbbiak használatával egy héten keresztül biztosítható a kívánt hatás.

– lézer

  A lézerkezelést főleg gyerekek, fájdalomra, vagy fémre fokozottan érzékeny betegek kezelésére alkalmazom

– moxa 

 Ez is a hagyományos gyógymód része, az ún. égetéses gyógymód, amikor az akupunktúrás pont kezelését egy gyógynövényekből álló, szivar formájú rudacskával történő melegítéssel végzem, a rudat 1-2 cm-rel a bőr felett tartva.

– köpölyözés

A köpölyözés során kis üveg, vagy műanyag gömböket illesztek vákuum segítségével a megfelelő pont fölé a bőrre, ahol az így előidézett vérbőség által érek el gyógyító hatást.

 

Kezelési árlista:

 

Első kezelés: anamnézis felvétel, vizsgálat, diagnózis felállítás, kezelés, szükség esetén diétás tanácsadás:   10 000 Ft

További kezelések:                6000 Ft/alkalom

Kezelés tartós fültűvel:       első alkalom: 5000 Ft, további alkalmak: 2500 Ft