Pszichoterápia

A pszichoterápia gyógyító célú beavatkozás közvetlen emberi kommunikáció segítségével.

A terapeuta az emberi kommunikáció gyakorlati szakértője, aki a kliens által elmondottak nagyobb részét képes megérteni, mint a laikus.  Az így felfogott többlet visszatükrözése által az egyén önismerete gazdagodik, önképe reálisabbá válik.

Az első interjú alkalmával kiderül a pszichoterápiára való alkalmasság, a terápiára való motiváció, megszületik a diagnózis, eldől a terápiás koncepció és módszer. Nyilvánvalóvá válik, hogy mennyire tud a két személy egymásra hangolódni.

Milyen információkra vagyok ilyenkor kíváncsi?

  • Panaszok, tünetek, problémák pontos leírása.
  • Előzmények (családi, saját betegségek, élettörténet).
  • Jelenlegi életkörülmények.
  • Személyiségvonások, személyiség adottságok.
  • Terápiás motiváció, a terápiával kapcsolatos elképzelések.

Terápiás szerződést kötünk, melyben rögzítjük  az ülések számát, gyakoriságát, célját, a lemondás módját.

ÉS KEZDŐDHET A MUNKA !

Módszereim:

 KOGNITÍV TERÁPIA

A kognitív terápia a beteg időszerű problémáinak a megoldását célozza a diszfunkcionális gondolkodás és viselkedés megváltoztatásán keresztül. Ez azt jelenti, hogy az előre megjósolható gondolkodásbeli hibákat beazonosítva és átértékelve a páciens hangulata és viselkedése javulni fog.

Ez a módszer célorientált, oktató jellegű, időben behatárolt, a jelenre koncentrál, nagy hangsúlyt helyez az együttműködésre és a kliens aktív közreműködésére.

Eredményes lehet: Depresszió, poszt-traumás stressz, kényszerbetegség, fóbiák, táplálkozási zavarok, de idült egészségügyi problémák (mint lumbago, vastagbélgyulladás, vagy magas vérnyomás ) esetén is.

AUTOGÉN TRÉNING

Relaxációs módszer, mely során a testi működések tudatosítása és harmonizálása meghatározott gyakorlatok alkalmazásával elősegíti feltételes reflexek kiépülését. A gyakorlatok elsajátításával csökken a pszichés feszültség, a szorongás oldódik, javul a teljesítmény.

Kellő gyakorlás után a beteg maga végzi.

KÉPES RÁ, HOGY MAGÁN SEGÍTSEN !

Az öt alapgyakorlat:

  1. a végtagok elnehezülése
  2. a végtagok átmelegedése
  3. a légzés kontrollja
  4. a szívműködés kontrollja
  5. a homlok hűvösségének érzete

Ezek segítségével mélyreható ellazulást, megnyugvást érhetünk el.

Javulni fog a konfliktuskezelő képességünk. A zavaró körülmények kiküszöbölése után növekszik a teljesítmény. Fokozódik a koncentráló és megjegyző képesség.

Bejelentkezés: 06-30-2038 672

Egy kezelés ára: 10 000 Ft/ 60 perc

Pszichoterápia

Pszichoterápia – Budai Gyógyítópont

Sigmund Freud nevéhez köthető a tudományos pszichoterápia, majd ebből alakult ki a tanítványai által továbbgondolt pszichoanalízis. XX. században indult fejlődésnek a kísérleti lélektan (behaviorizmus), ezt követte később Carl Rogers-hez köthető személyközpontú pszichoterápia. Freud munkásságához köthető pszichoterápia már nem azonos a mai korban alkalmazott pszichoterápiával, mivel több százan végeznek terápiát, rendkívül sokszínű. Az alapelvek, célkitűzések és módszerek azonban arra alapulnak. Ma már több megközelítési, kezelési módot kombinálnak a kezelés céljainak és a beteg állapotának figyelembevételével.

Pszichoterápia – Wikipedia