Hagyományos kínai akupunktúrás kezelés integrált orvosi szemléletben

Az integrált orvosi szemléletben történő gyógyítás azt jelenti, hogy a páciens kikérdezése és vizsgálata után eldöntöm, hogy milyen kezelési módok használata kínálja a legjobb esélyt az illető panaszainak enyhítésére, egészségi állapotának helyreállítására.

Módszerem:

Első találkozáskor a pácienst alaposan kikérdezem a panaszai, tünetei, előzményei tekintetében. Fontosak az életmódbeli szokásai, táplálkozása, pszichés állapota. Átolvasom a leleteit.

Ezután egy alapos vizsgálatot végzek. Pulzus, nyelv és a test vizsgálata történik.

A fenti adatokból levonom a következtetéseket és kialakítom a terápiás tervet.

Az integrált orvosi kezelés eszközei, amivel dolgozom:

Akupunktúrás testkezelés: elsősorban akupunktúrás kezelés tűk használatával, illetve moxa, köpöly, energetikai módszerek alkalmazása.

Diéta terápia: a páciens problémáinak ismeretében személyre szabott javaslatokat adok a követendő diétát illetően. A betegségek kialakulásában döntő fontosságú az étkezésünk minősége.

Gyógynövény terápia: A szelíd gyógymódokhoz hozzátartozik a gyógynövények alkalmazása szintén személyre szabott módon segíti a kívánt cél elérését.

Táplálék kiegészítők: a gyógyuláshoz gyakran van szükség a kezelés kiegészítésére nyomelemek, vitaminok alkalmazásával.

Mozgásterápia: a testi panaszok megszüntetése céljából szükséges lehet nyújtó, vagy lazító mozgások, gyógytorna, vagy jóga gyakorlása. Nálunk mindegyikre van lehetőség.

Pszichés gyógymódok: betegségeink kialakulásában a lelki egyensúly zavaroknak fontos szerepük van, a gyógyuláshoz is gyakran elengedhetetlen valamiféle pszichés technika alkalmazása, relaxáció, meditáció. Ehhez is tudok megfelelő módszereket javasolni.

Kezelési  árak:

Akupunktúrás testkezelés
első alkalom 11 000 Ft
további alkalmak: 7 000 Ft

Fülakupunktúra
első alkalom 5 000 Ft
további alkalmak: 2 500 Ft

Mi az akupunktúra és hogyan hat?

Az akupunktúra egy tűszúrásos technikán alapuló hagyományos kínai gyógymód, melynek éppúgy határozott javallatai vannak, akárcsak a többi orvosi kezelésnek. A kezelés során igen vékony fémtűket szúrok a test meghatározott pontjain a bőrbe. E szúrás többnyire nem fájdalmas, bár fájdalomküszöbünk különböző, ezért érzékenyebb egyének pici fájdalmat érezhetnek a beszúrás pillanatában.

Az akupunktúrás pontok szerte a testen helyezkednek el, az úgynevezett meridiánok mentén. E meridiánok összessége egy sajátos energetikai rendszert alkot, melynek feladata, hogy összehangolja szervezetünk működését önmagán belül, egészségi állapotunkat felügyeli, harmóniát teremt szervezetünk és a külvilág között. Különböző szerveink működése a meridiánokra kivetítődik, azokon keresztül valósul meg és segítségükkel kezelhetők a panaszok.

A meridián nem ér, vagy idegi struktúra, hanem egy olyan láthatatlan hálózat, ami a különböző típusú energiák áramlását tereli mederbe és közvetíti a különböző szervek között, leginkább mágneses erővonalakhoz lehetne hasonlítani őket.

A tű beszúrásakor egy sajátos un. Csí-érzés jön létre, mely a meridián mentén akár végig is sugározhat. Ez egy furcsa, bizsergő, zsibbadás jellegű érzés, nem kellemetlen.

A tűket 10-30 percig hagyom bent, ez idő alatt a beteg pihen. Szükség esetén moxát, vagy köpölyözést alkalmazok az akupunktúrás pontokon.

Dr. Eőry Anita
Tel.: +36 30 9893 869
E-mail: info@budaigyogyitopont.hu